NME-centrum / stichting Code Groen educatie viert ’t voorjaar met open dag, zondag 24 maart 2024

Het hek van het NME-centrum / de stichting Code Groen educatie staat zondag 24 maart wijd open voor inwoners van Schiedam en omstreken. Jong en oud is van 12:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom op Harreweg 10-12 om het voorjaar te vieren. Kom langs om te knutselen, dieren te aaien, of te genieten van de verschillende thematuinen!

Paddenvisjes
In verband met de excursie ‘Lentekriebels’, die op 25 maart begint, zijn jonge dieren op het erf aanwezig. Zoals ieder jaar zijn er kalfjes, kuikentjes en lammetjes. De lammetjes worden vergezeld door hun moeder. Wie wil, mag de dieren aaien of voeren. Paddenvisjes zijn te zien in een aquarium in het leslokaal.
Het evenemententeam van KomKids is present om samen met kinderen voorjaars’knutsels’ te maken. Voor bezoekers die graag spelletjes spelen, is er het spannende spel ‘Tsjiep tsjiep’ met kuikentjes en een vos in de hoofdrol.

Voorlichting over de Aziatische hoornaar
De Groene Raat, schuin tegenover het NME-centrum, is ook geopend. Mensen kunnen hier moestuinplantjes kopen en stekjes of zaden ruilen. Imker Elly Rietdijk is aanwezig om over het fascinerende leven van bijen te vertellen. Ze verkoopt ook honing. Verder geeft Elly voorlichting over de Aziatische hoornaar. Deze wespachtige exoot is een bedreiging voor honingbijen, solitaire bijen en andere bestuivers. Het insect dringt bijvoorbeeld honingbijenkasten binnen en rooft de nesten leeg. Om dit leed te voorkomen, zijn bij het NME-centrum hoornaarvallen verkrijgbaar.

Wat          : Lentefeest / open dag
Wanneer : Zondag 24 maart 2024, 12:00 uur tot 16:00 uur
Waar        : NME-centrum Harre Wegh / stichting Code Groen educatie, Harreweg 10-12 + De Groene Raat,
Harreweg 19, te Schiedam

Routebeschrijving
Beide locaties zijn gemakkelijk lopend en fietsend te bereiken.
Openbaar vervoer: tram 24 of 21, uitstappen bij halte Bachplein, teruglopen naar het Bospad (langs Natuurcentrum De Boshoek lopen), bij het fietspad linksaf de Harreweg op.
Auto: Houd Noordeinde aan op de navigatie. Ter hoogte van Noordeinde 27 zijn parkeerplaatsen. Vanaf hier in noordelijke richting lopen en doorlopen op het fietspad Harreweg.

Het NME-centrum / stichting Code Groen educatie voert de activiteit uit in opdracht van de gemeente Schiedam.

NME-centrum / stichting Code Groen educatie viert ’t voorjaar met open dag, zondag 24 maart 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =

Schuiven naar boven