Basisonderwijs

Basisonderwijs

Educatie draagt bij aan gedragsverandering. Het onderwijs is daarom dé plek om de nieuwe generatie te bereiken en in aanraking te laten komen met de natuur en duurzaamheid. Code Groen educatie organiseert excursies en gastlessen. Het aanbod van de lessen en projecten sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs en worden aangepast op het niveau van
de leerlingen. Actuele onderwerpen als biodiversiteit, zwerfafval, energie, circulariteit, water en klimaatadaptatie zijn onderdeel van de gastlessen en excursies. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken en uitgedaagd worden om te onderzoeken en leren over natuur en duurzaamheid.

Ecoschools

Eco-Schools is dé wereldwijde beweging van scholen die met leerlingen werk maken van duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er al 59.000 scholen in 68 landen mee aan het programma! Met behulp van zeven stappen onderzoeken leerlingen de school en werken ze aan acties om deze te verduurzamen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te verminderen of het schoolplein te vergroenen. Als kers op de taart kan de school het internationale keurmerk voor duurzame scholen behalen: de Groene Vlag. Wil jij met je leerlingen aan de slag voor een duurzame toekomst? Of ben je al actief en wil je de volgende stap zetten? Wil je concrete handvatten en begeleiding voor de verduurzaming van jullie school? Dan is Eco-Schools er voor jou. Code Groeneducatie begeleidt scholen op weg naar de groene vlag.

Bekijk lesaanbod

Schuiven naar boven