Leerlingen Vakcollege Hillegersberg maken stoel van gebruikt plastic

Afval kan heel goed als grondstof dienen. Dat zagen leerlingen van het Vakcollege Hillegersberg op 6 februari in een gastles van Code Groen educatie. Nikki Hes van Plastic Lab 010 was uitgenodigd om te laten zien hoe je van gebruikt plastic iets nieuws kunt maken.

Gebruikt plastic
Nikki legde aan de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar eerst uit wat plastic is en dat er verschillende soorten plastic zijn. Van plastic soep had iedereen wel eens gehoord. Door gebruikt plastic opnieuw te benutten, kan de hoeveelheid kunststofafval verminderd worden. De leerlingen zagen hoe met een speciaal apparaat, een injectiepers, versnipperde plastic doppen werden verhit en vervolgens als een soort dikke lat uit de pers kwamen. Magisch!

Bouwpakket
Van de latten stelden de Vakcollegeleerlingen een stoel samen. “Dit bouwpakket bestaat uit vierduizend doppen”, vertelde Nikki. Tijdens de les zagen de jongeren met eigen ogen hoe je kunststof(afval) op een duurzame manier kunt toepassen. Een schijnbaar waardeloze plastic dop blijkt waardevol materiaal te zijn, waar je ook nog eens alle kanten mee op kunt!

Leerlingen Vakcollege Hillegersberg maken stoel van gebruikt plastic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 5 =

Schuiven naar boven