Hoogste bijenkoker van de regio in tuin NME-centrum geplaatst

In de tuin van het NME-centrum staat sinds 25 januari de hoogste bijenkoker van de regio, of misschien wel van heel Zuid-Holland! Vrijwilligers Cor en Peter installeerden de in totaal 3 meter hoge koker, waaraan Peter de afgelopen maanden heeft gewerkt. “Ik ben er heel blij mee”, zei Peter tevreden, toen het bouwwerk naast de bijenobservatiekast was geplaatst. “Ik ben er wel een soort van trots op.”

Prachtig staaltje vakmanschap
Trots mag Peter, timmerman én imker, zeker zijn! Hij werkte sinds afgelopen zomer bijna iedere week een paar uurtjes aan de bijenkoker. Het resultaat is een prachtig staaltje vakmanschap. Peter verdient ook alle lof voor het creëren van een veilige omgeving voor leerlingen, die in juni meedoen aan de Bijensafari. Maar ook de bijen profiteren van de hoge ‘schoorsteen’. Zo kunnen ze ongestoord en ongehinderd de observatiekast in- en uitvliegen.

Radio-interview
Zaterdag 27 januari wordt Peter geïnterviewd door Cock de Jong in het programma Zos op zaterdag van ZosRadio. Cock las op Facebook dat Peter het een uitdaging vond om de bijenkast annex bijenkoker te maken. De interviewer wil hierover graag in gesprek met de timmerman/imker. Stem zaterdag even na 12:00 uur dus af op ZosRadio Schiedam!

Leerkrachten die willen reserveren voor de Bijensafari, kunnen dat hier doen: Parels van Schiedam / Bijensafari.

Hoogste bijenkoker van de regio in tuin NME-centrum geplaatst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =

Schuiven naar boven