Gastles over waterleven van Code Groen op open dag WSHD

Educatie is een vast onderdeel van het werk van het Waterschap Hollandse Delta (WSHD). Op de open dag op zaterdag 16 september besteedt het waterschap hier dan ook aandacht aan. Rob van der Drift, natuurdocent van stichting Code Groen educatie, is in Ridderkerk aanwezig om bezoekers kennis te laten maken met allerlei wonderlijke waterdieren, die in de sloten rond het waterschapshuis leven. Hij legt ook uit hoe je waterkwaliteit kunt meten. Pak een schepnet en ga onder leiding van Rob op zoek naar waterschorpioenen, staafwantsen, grote spinnende watertorren, libellenlarven en andere spannende slootbewoners!

Meer taken
Naast het ondersteunen van wateronderwijs heeft het waterschap nog meer taken, zoals afvalwater zuiveren en dijken beheren. Op de informatiemarkt is van alles te vinden over de werkzaamheden van WSHD. Medewerkers vertellen er graag over. Ze zijn ook vraagbaak voor mensen die vragen hebben over bijvoorbeeld hoe ze hun huis of buurt klimaatbestendiger kunnen maken.

Welkom
Belangstellenden zijn van harte welkom bij het hoofdkantoor van WSHD aan de Handelsweg 1 in Ridderkerk. De open dag duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.wshd.nl/opendag

Gastles over waterleven van Code Groen op open dag WSHD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 14 =

Schuiven naar boven