Slootexcursie plus wandeling door polder gestart op NME-centrum

“Ik heb een kikker! Ik heb een kikker!” riep Owen uitgelaten, terwijl hij kwam aanrennen met de vangst in een schepnet. De leerling uit groep 8 van IKC Kethel deed met nog 22 klasgenoten mee aan de polderslootexcursie op het NME-centrum, die op dinsdag 12 september is gestart. Leerlingen van basisschool De Regenboog hadden ’s ochtends al het spits afgebeten.

Schoon water
De kinderen leren tijdens de excursie welke dieren en planten in en bij de sloot leven. Om goed te gedijen, hebben deze organismen schoon water nodig. Naast sloten en slootbewoners is in een polder nog veel meer te ontdekken. Daarom maken de leerlingen ook een wandeling door polderpark Kethel, waar onlangs een nieuw beleefpad is aangelegd. Dit 1,2 kilometer lange Polderpad in de Stad is gemarkeerd door paaltjes met informatie. Hierop staan vragen en antwoorden over knotwilgen, koeien, windmolens en andere typische polderelementen.

Nog 3 plaatsen vrij!
Tot nu toe doen 10 groepen (223 leerlingen) mee aan het slootonderzoek en de ontdekkingstocht door polder Kethel. Er kunnen nog 3 groepen meedoen! Nieuwsgierig en enthousiast? Reserveer dan snel hier: https://tinyurl.com/slootles

Slootexcursie plus wandeling door polder gestart op NME-centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 − 1 =

Schuiven naar boven