Code Groen met afvalkraam op Duinendag Oostvoorne

“Vanaf 11:00 uur kwam een constante stroom van kinderen met ouders langs bij onze afvalkraam”, vertelt Linda Eikelenboom over de Duinendag in Oostvoorne. Namens stichting Code Groen educatie uit Schiedam deed ze op zondag 17 september mee aan deze duinenontdekkingsdag van het Zuid-Hollands Landschap en IVN. Linda vervolgt: “De organisatie schat het aantal bezoekers op 450!” 

 

Postentocht

Samen met Wim Klok en Ineke Kuijs bemenste Linda een kraam – of post – met informatie over afval. De kraam maakte deel uit van een postentocht, die kinderen met hun begeleiders konden volgen. Bij elke post viel iets te ontdekken en leren. Over onder andere waterdiertjes, paddenstoelen en honing – én over afval dus. Ook hing er bij iedere kraam een letter, waarmee een 12-letterig woord op de activiteitenkaart kon worden ingevuld.

 

Klikootjes

Linda: “Bij onze post hadden we drie onderdelen: afval scheiden, zwerfafval, en een ketting maken van afval.” Voor het afvalscheidingsspel had ze kleine klikootjes meegenomen: wat hoort in welke bak? “Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders staken er wat van op.” Zo wisten veel mensen niet dat glazen drinkbekers bij het restafval thuishoren en niet in de glasbak. Mensen waren ook hoogst verbaasd dat plastic zakjes nooit verteren. Creatievelingen toverden frisdrankdopjes met behulp van draad en tweedehandskralen om tot mooie kettingen. “Die werden vol trots omgehangen bij de makers of de fiets”, zag Linda tot haar plezier.

Code Groen met afvalkraam op Duinendag Oostvoorne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + twee =

Schuiven naar boven