Nieuwe les ‘De Tuin met Stip’ over het belang van vergroenen

De jongste leerlingen laten zoeken naar vlinders, vogels en andere dieren die rond het schoolplein leven. Dat kan met gloednieuw lesmateriaal van het NME-centrum Harre Wegh / Code Groen educatie: ‘De Tuin met Stip’. Anneke van Veen uit Dordrecht schreef het gelijknamige voorleesboekje om kinderen van 3 tot 8 jaar en hun ouders bewust te maken van hoe belangrijk een groene omgeving is. Het verhaal inspireerde medewerkers van het Dordtse Duurzaamheidscentrum Weizigt om bijpassend lesmateriaal te laten ontwikkelen.

𝘈𝘢𝘯𝘷𝘶𝘭𝘭𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘭𝘦𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘱𝘦𝘯 1 𝘦𝘯 2
De Bodemdierensafari, die nu wordt aangeboden aan de groepen 3 tot en met 8, is binnenkort ook beschikbaar voor kleuters. “Het voorleesboekje en het lesmateriaal ‘De Tuin met Stip’ zijn heel geschikt om voor de bodemdierenles een aanvullende leerlijn voor de groepen 1 en 2 uit te werken”, zegt Heidi Hoogvliet, directeur van Code Groen educatie.

𝘓𝘪𝘦𝘷𝘦𝘩𝘦𝘦𝘳𝘴𝘣𝘦𝘦𝘴𝘵𝘫𝘦
In het boekje ‘De Tuin met Stip’ en de bijbehorende lessen speelt het lieveheersbeestje Stip de hoofdrol. Samen met vrienden Worm, Kikker, Vlinder, Bij, Merel en Egel tovert Stip een saaie, betegelde tuin om in een plek waar de dieren graag willen verblijven. Hoe ze dat precies doen, ontdek je met het lespakket ‘De Tuin met Stip’!
Voor meer informatie over dit onderwerp kun je contact opnemen met info@codegroeneducatie.nl

Nieuwe les ‘De Tuin met Stip’ over het belang van vergroenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + veertien =

Schuiven naar boven