KomKids kraken kluisjes om zeehonden te helpen

Acht jongens uit Schiedam deden op 15 augustus als eersten mee aan een fonkelnieuwe les over zeehonden van stichting Code Groen educatie. Daarvoor kwamen de kinderen speciaal naar A Seal Zeehondenopvang in Stellendam. Het uitje was een onderdeel van het zomeractiviteitenprogramma SummerKids van kinderopvangorganisatie KomKids.

๐˜ก๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜น๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ด
Heidi Hoogvliet, directeur van Code Groen, verwelkomde de kinderen en hun twee begeleiders voor het zeehondenopvangcentrum. โ€œAls jullie straks weer naar huis gaan, zijn jullie echte zeehondenexpertsโ€, beloofde Heidi. In de les gaat het erom dat vijf kistjes, oftewel kluisjes, worden โ€˜gekraaktโ€™. Om de kistjes open te kunnen maken, hebben de kinderen codes nodig. Die vinden ze door puzzels op te lossen en vragen te beantwoorden. De opdrachten gaan over zeehonden, het belang van een schone Noordzee en het werk in een zeehondenopvangcentrum.

๐˜ก๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ช๐˜ด๐˜ซ๐˜ฆ
Zigzaggend door het informatiecentrum speurden de KomKidsjongens naar antwoorden. Ze bestudeerden onder meer het zeemansalfabet en namen een kijkje in het zeehondenziekenhuisje. Al viel het niet mee om bij de les te blijven, met zoveel interessante bezienswaardigheden. Vooral het voeren van de zeehonden trok de aandacht van de kinderen.

๐˜‹๐˜ฆ โ€˜๐˜’๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ช๐˜ดโ€™ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜Š๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ค๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ, ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ด๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ˆ ๐˜š๐˜ฆ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ก๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ธ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ. ๐˜๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฆฬˆ๐˜ฏ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ถ ๐˜—๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ด ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต ๐˜™๐˜ฐ๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ธ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฑ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ช๐˜ด๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ- ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ข๐˜ข๐˜ญ. ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ก๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ง๐˜ข๐˜ด๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ. ๐˜๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ- ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜Š๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ก๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ญ๐˜ช๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜’๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ธ๐˜ธ๐˜ธ.๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ค๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ.๐˜ฏ๐˜ญ

KomKids kraken kluisjes om zeehonden te helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 1 =

Schuiven naar boven