Groepen 8 van De Zeewinde krijgen allereerste gastles over zeehonden

Kluizen kraken om zeehonden te helpen: aan deze nieuwe, uitdagende gastles van stichting Code Groen educatie deden twee groepen 8 van basisschool De Zeewinde als eersten mee.

De leerlingen kwamen op 23 oktober vanuit Rockanje naar Zeehondenopvang A Seal in Stellendam, waar de les werd gegeven. In het bezoekerscentrum legde Heidi Hoogvliet, gastdocent van Code Groen educatie, de opdracht uit. De leerlingen kregen anderhalf uur de tijd om vijf kistjes met behulp van cijfercombinaties te openen. “Die codes vind je door puzzels op te lossen en vragen te beantwoorden”, vertelde Heidi. “De informatie die je nodig hebt, vind je hier op de expositie. Dus kijk goed rond!”

Schone Noordzee
Al rondlopend door het bezoekerscentrum, op zoek naar gegevens, leren de scholieren een heleboel feiten over zeehonden, over het belang van een schone Noordzee en wat het werk in een zeehondenopvangcentrum behelst. Er zijn vijf ‘kluisjes’ om te ‘kraken’. Elk ‘kluisje’, of kistje, behandelt een thema, waarmee de zeehonden die bij A Seal binnenkomen te maken krijgen: strand, quarantaine, binnenbad, buitenbad en zee.

Weegschaal
Als zeehonden gevoerd of gewogen worden – spannende momenten! -, mogen leerlingen meekijken. De groep van meester Glenn maakte maandagochtend mee hoe een zeehond op de weegschaal werd gelegd. Het gezond ogende dier woog 31 kilo, waarop een leerling verheugd uitriep: “Dan mag-ie terug naar zee!”

Lees hier meer over de nieuwe gastles, die in samenwerking met A Seal Zeehondenopvang is ontwikkeld: A Seal Zeehondenopvang.

Foto: Zo dadelijk wordt een zeehond gewogen. Spannend!

Groepen 8 van De Zeewinde krijgen allereerste gastles over zeehonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =

Schuiven naar boven