Bezige Bijtjes leren over spinnen en wormen in heemtuin Vlaardingen

In de herfst zie je veel meer spinnen dan in de andere seizoenen. Maar waarom? In De Heemtuin in Vlaardingen-West kregen kinderen op 18 oktober les over onder andere spinnen van Rob van der Drift.

Rob is natuurdocent bij stichting Code Groen educatie in Schiedam. Hij was benaderd door Eva Winkelman, medewerker communicatie bij Fonds Schiedam Vlaardingen. Op haar verzoek vulde Rob een deel van het programma in voor de activiteit ‘Bezige Bijtjes’ in de Vlaardingse heemtuin tijdens de herfstvakantie.

Kruisspinnen
De jonge deelnemers zwierven eerst door de heemtuin, waar Eva een speurtocht had uitgezet. Hierna kregen ze les van Rob. Hij had kruisspinnen meegenomen, die in een grote loeppot zaten. De kinderen konden de dieren op die manier van heel dichtbij bekijken. “In de herfst zijn spinnen op hun grootst”, vertelde Rob. “Daarom zie je ze meer.” Hij besteedde ook aandacht aan regenwormen. Deze bodemdieren waren in kleinere loeppotjes duidelijk zichtbaar en goed te bestuderen. Regenwormen zijn tweeslachtig, en wie goed heeft opgelet, weet wat dat betekent.

Voederstation
Het activiteitenprogramma sloot af met een creatieve opdracht. Om vogels straks de winter door te helpen, maakten de ‘Bezige Bijtjes’ een voederstation voor ze.
Rob bleek ‘een grote hit’. Daags na de herfstactiviteit liet Eva namelijk per e-mail weten: “De kinderen vroegen na afloop gelijk: ‘Komt meneer Rob volgende keer weer met andere beestjes?’.”

 

Bezige Bijtjes leren over spinnen en wormen in heemtuin Vlaardingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =

Schuiven naar boven