Feestelijke Dag van het Park op zondag 26 mei 2024

Vier de 65e verjaardag van het Schiedamse Prinses Beatrixpark op zondag 26 mei mee met een groen dagje uit, van Zuid naar Noord!

Ontstaansgeschiedenis Prinses Beatrixpark
Het feestelijke dagprogramma begint om 10:00 uur met een lezing in De Bibliotheek over de ontstaansgeschiedenis van het park. Leon Collignon, initiatiefnemer van de stichting ‘Vrienden van Beatrixpark Schiedam’, vertelt hoe ‘de groene long van Schiedam’ tot stand kwam.

De groene activiteiten starten om 10:30 uur bij de Maastuin met een meewerkochtend in Schiedam Zuid. Meewerken kan ook in De Plantage, het Prinses Beatrixpark en ‘De Groene Driehoek’ in polderpark Kethel (Schiedam Noord). Verder staan er excursies en wandelingen op de agenda. De Schiedamse Stadsimkers vieren ook een jubileum: zij namen hun bijenstal in de Heemtuin van het Beatrixpark 5 jaar geleden in gebruik.

Polderslootexcursie NME-centrum
Bij het NME-centrum kan iedereen die wil ontdekken wat in een poldersloot leeft, meedoen aan een polderslootexcursie. De deelnemers vangen met behulp van een schepnet dieren die in de sloot leven. De slootbewoners zijn goed te bekijken in loeppotjes en aquaria. Op zoekkaarten staan de namen van de wonderlijke waterdieren. Er komen onder meer watervlooien, bootsmannetjes, waterschorpioenen, libellenlarven en grote spinnende watertorren voor in de slootjes bij het NME-centrum. Verdiep je in het onderwaterleven en er gaat een wereld voor je open!

Iedereen is op 26 mei van harte welkom op de Dag van het Park. Kom genieten van al het moois dat Schiedam te bieden heeft! De locaties zijn gratis toegankelijk en er zijn ook geen kosten verbonden aan de activiteiten. De groene feestdag duurt tot 17:00 uur.


AGENDA

10:00 tot 12:00 uur – De Bibliotheek Schiedam (Lange Haven)
Lezing BEATRIXPARK010 (inschrijven via agenda website De Bibliotheek Schiedam) en korte rondleiding door de bibliotheektuin (11:30 uur)

10:30 tot 12:00 uur – Maastuin (Maasboulevard)
(Kruiden)theeschenkerij / meewerkochtend

13:00 tot 14:15 uur – De Plantage
Parkexcursie / bomenwandeling (start: entree Oranjestraat)

13:30 tot 15:30 uur – Heemeiland Prinses Beatrixpark
Natuurpad Pientere Piet / plannen Heemeiland / Schiedamse Stadsimkers, meewerkmiddag kruidentuin / informatie GroenBlauwe Alliantie Schiedam

14:00 tot 17:00 uur – De Groene Driehoek (Polderpark Kethel, Harreweg)
De Groene Raat, open middag / creatieve workshop Vreemde Vogels (14:00 tot 16:00 uur)
NME-centrum Harre Wegh, polderslootexcursie (15:00 tot 17:00 uur)
Natuurcentrum De Boshoek, buitenterras / rondleiding / vogelbingo / winkel
Wandeling Polderpark Kethel / Groene Driehoek (start naast de dorpskerk, 15:00 tot 17:00 uur)
Meewerkmiddag in de Poldertuin (Jaap de Raatpad, 15:00 tot 17:00 uur).

Feestelijke Dag van het Park op zondag 26 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + zestien =

Schuiven naar boven