Eco-team en directeur obs De Bosrand tekenen intentieverklaring Eco-Schools

Aandacht voor natuur en duurzaamheid staat bij openbare basisschool De Bosrand hoog in het vaandel. Daarom doet de school in Oostvoorne ook mee aan het verduurzamingsprogramma Eco-Schools. Op 18 april tekenden schooldirecteur Sylvia Lodder en het Eco-team de intentieverklaring. Gastdocent Madelon van Rijn keek goedkeurend toe. Namens stichting Code Groen educatie begeleidt zij het Eco-team bij het duurzamer maken van het schoolgebouw en de omgeving.

Eco-Schoolsprogramma
Madelon bezocht op 12 februari obs De Bosrand om kennis te maken met de directeur en de leerlingen, die de school graag willen verduurzamen. De gastdocent van Code Groen educatie legde uit wat het Eco-Schoolsprogramma inhoudt en waaruit de 7 stappen bestaan. Het Eco-team, bestaande uit 8 enthousiaste leerlingen van de groepen 5 tot en met 8, ging die dag officieel van start. Daarmee was de eerste stap gezet.

Eco-scan
Ook maakte het Eco-team onder leiding van Madelon een begin met de Eco-scan, de tweede stap. Hoe wordt er op de school omgegaan met energie en afval? Komen de leerlingen op de fiets en lopend naar school of worden ze met de auto gebracht? Het is de bedoeling dat de status van deze en nog 7 andere thema’s in kaart wordt gebracht. Op 18 april voltooide het Eco-team de Eco-scan. Met hulp van Madelon kozen de leerlingen vervolgens 1 thema uit, waarmee ze de komende periode aan de slag gaan.

 

Eco-team en directeur obs De Bosrand tekenen intentieverklaring Eco-Schools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 15 =

Schuiven naar boven