Eco-team Het Windas betrekt medeleerlingen en leerkrachten bij groene plannen

“Hoe betrekken we medeleerlingen op school bij onze groene plannen?” Deze vraag stond woensdag 13 maart centraal bij de 5e bijeenkomst van het Eco-team op obs Het Windas dit schooljaar. Het verminderen van afval op school, en dan met name de plastic rommel van ‘pauzehapjes’ en lunch, staat bovenaan het verlanglijstje. Het team, dat 15 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 telt, heeft al verschillende manieren bedacht hoe het schoolgenoten kan bereiken. Vanuit Code Groen educatie en het NME-centrum Schiedam begeleidt en ondersteunt gastdocent Madelon van Rijn de Eco-teamleden bij hun ambitie.

Wegwerpproducten
Het Eco-team maakte vorig schooljaar posters over afval om andere leerlingen binnen de school bewust te maken over dit onderwerp en voorbeelden te geven hoe ze zelf de hoeveelheid wegwerpproducten kunnen verminderen. De posters hangen verspreid door de school. Als vervolg hierop maakten Lode en Quinty uit groep 8 deze maand een videoverslag (vlog), waarin ze uitleggen wat het Eco-team zoal doet. Ook geven ze tips hoe je beter voor het milieu en de natuur kunt zorgen

Documentatiemap
Verder is het Eco-team bezig met het inrichten van een ‘Eco-teamsmuur’ in de gang. Op deze muur hangt informatie over het team en welke activiteiten het uitvoert. Er wordt ook aan een grote documentatiemap (lapbook) gewerkt, waarin allerlei ‘groene’ tips en weetjes komen te staan. Met deze aanpak helpen de ‘eco-leerlingen’ de school te verduurzamen. Tegelijkertijd betrekken ze medeleerlingen en leerkrachten bij dit streven. Al deze stappen leiden uiteindelijk tot het behalen van de Groene Vlag aan het eind van dit schooljaar. Dan is Het Windas in bezit van hét internationale keurmerk voor Eco-Schools, oftewel duurzame scholen.


Wil jij met jouw school ook Eco-School worden en aan de slag met verschillende duurzame thema’s? Kijk dan snel op https://www.parelsvanschiedam.nl/leerkracht/natuur-en-milieu/nmeitem/?code=23444 en meld je aan. Wil je eerst meer informatie? Mail dan naar info@codegroeneducatie.nl.

 

Eco-team Het Windas betrekt medeleerlingen en leerkrachten bij groene plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + twee =

Schuiven naar boven