Het Windas streeft naar keurmerk duurzame school

De leerlingen van het Eco-team op basisschool Het Windas maken grote stappen met de verduurzaming van hun school. Zal hier binnenkort de Groene Vlag op het schoolplein wapperen? ‘Inspecteur’ Thijs was in ieder geval onder de indruk van het enthousiasme en de inzet van de Eco-teamleden.

Internationaal keurmerk
Het Windas wil graag Eco-School worden en doet daarom mee aan het gelijknamige programma van adviesbureau SME uit Utrecht. Na het behalen van het Bronzen en het Zilveren certificaat is de laatste fase in zicht: het bemachtigen van het internationale keurmerk voor duurzame scholen, de Groene Vlag. Thijs van der Meulen van SME bezocht op 12 september beide dependances van Het Windas voor een inspectie. Een spannend moment voor de 9 aanwezige Eco-teamleden! Uiteraard waren ook begeleiders Madelon van Rijn, gastdocent van stichting Code Groen educatie / het NME-centrum, en leerkracht Elwin van der Vet van de partij.

Gouden Ideeënbus
Thijs wilde graag van de leerlingen van het Eco-team weten waar ze de afgelopen tijd aan hebben gewerkt. Dat wilden ze natuurlijk met alle plezier laten zien! Zoals de Gouden Ideeënbus en het logo dat ze hebben ontworpen voor de Eco-code. Daarnaast is het schoolplein bij de dependance aan de Schiedamseweg een flink stuk onttegeld. Het ontwerpbureau verwerkte een tekening van twee dames van het Eco-team in het uiteindelijke plan. Er is een klimrek geplaatst en ter vergroening zijn ruime borders aangelegd voor toekomstige planten. Overigens misstaan de planten die er nu weelderig groeien en bloeien – perzikkruid en melde – niet. “We willen ook nog klimop tegen de gevel laten groeien om het schoolgebouw te isoleren”, zei een leerling. Het enthousiasme van de Eco-teamleden werkte aanstekelijk op Thijs.

Beoordelingsrapport
Op basis van wat Thijs heeft gezien en gehoord, stelt hij een beoordelingsrapport op. Madelon denkt dat het ongeveer een week duurt voor de uitslag bekend is. Wederom een spannende tijd voor het Eco-team. Zal Het Windas het keurmerk voor duurzame school krijgen? Met de Groene Vlag als tastbaar bewijs?

Ook Eco-School worden?
Wil je ook meedoen met het Eco-Schoolsprogramma? Kijk dan hier voor meer informatie: Eco-School worden.

SME is nationaal coördinator voor Eco-Schools Nederland. SME verzorgt het programmamanagement en onderhoudt de nationale en internationale contacten. Stichting Code Groen educatie / het NME-centrum coördineert in overleg en samenwerking met SME het Eco-Schoolsprogramma in Schiedam en Rotterdam.

Het Windas streeft naar keurmerk duurzame school

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =

Schuiven naar boven